Балет Ана Каренина, оперна гала с Роландо Вийязон и традиционният новогодишен концерт

...
Балет Ана Каренина, оперна гала с Роландо Вийязон и традиционният новогодишен концерт
Коментари Харесай

От 15-годишна солистка до Роландо Вийязон на Новогодишния фестивал

Балет  " Ана Каренина ", оперна церемония с Роландо Вийязон и традиционният новогодишен концерт в зала 1 на НДК - това са единствено част от събитията в програмата на Новогодишния музикален фестивал, който стартира довечера, 14 декември, и ще продължи до първия ден на 2023 година.

Публиката в зала 1 ще може да се наслаждения на балетния театър " Ана Каренина " по музика на Чайковски, съвместна продукция на НДК и Опера Пловдив. На сцената ще излязат министър председател солистите на Софийската опера и балет Марта Петкова и Никола Хаджитанев, министър председател солистът на Хърватския национален спектакъл Гилерме Алвеш и цигуларката Лия Петроа. Диригент е Диан Чобанов, а хореографията е на световноизвестния Лео Муич. По същото време в зала 6 феновете на камерната музика чака концертът " Картини от Испания " с присъединяване на цигуларката Кремена Ганчева и пианиста Едуардо Фернандес. Камерната стратегия на фестивала включва още  " Шедьоври за пиано на четири ръце ", " Зимна приказка с Флаутисимо ".

С блестяща церемония Роландо Вийязон и Софийската филхармония ще поздравят гостите на Новогодишния музикален фестивал на 22 декември в зала 1. Под палката на маестро Найден Тодоров, дружно с музикантите от Софийска филхармония, световноизвестният мексикански тенор ще показа емблематични за своята кариера оперни арии, както и обичайни Коледни песни. Специален посетител на събитието ще е и изгряващото американско сопрано Емили Погорелц.

В програмата на фестивала са включени още мултимедиен концерт " Петте детайла "  на струнния оркестър Drop Down Community, камерен концерт " Зимна приказка с Флаутисимо ", джаз концерт с Мария Митева (флейта), Лука Пеланда (кларинет) и Евгения Радославова (пиано), клавирен рецитал " Шедьоври за пиано на четири ръце "  на дуото Десислава Щерева и Евгения Симеонова, стратегия за деца с присъединяване на възпитаници от Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков "  и коледен джаз концерт " Let It Snow ". Два концерта - на 21 и 22 декември, ще изнесе Детският хор на БНР.

Публиката ще може да види и две кинопрожекции в зала 11 на НДК (кино " Люмиер " ) – концерта " Трите звезди в Берлин "  с присъединяване на Анна Нетребко, Йонас Кауфлан и Ервин Шрот и операта " Силата на ориста "  от Джузепе Верди.

Музикалният фестивал в НДК обичайно ще приключи с на 1 януари в зала 1 с Празничния новогодишен концерт, който тази година носи името " Музикален фойерверк ". Солистка в него ще бъде 15-годишната цигуларка Диана Чаушева, заяви диригентът Емил Табаков по време на формалното показване на програмата на форума.  " Тази година взехме решение да се върнем към по-класическия тип на новогодишния концерт, като сложим малко повече музика от известните композитори за подобен тип музика като Супе, Офенбах, Щраус ", разяснява пред медии маестро Табаков. Той добави, че в програмата ще прозвучат защити творби, които са изпълнявани на фестивала от 1986 година до момента.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР